Ekonomisk planering för nya familjer 2020-09-08

Oavsett om du är på väg att bli förstagångsförälder eller om familjen växer vidare så är pengar en viktig faktor för att se till att du kan fokusera på det som är viktigt. 

Specificera och planera sparande

När man köper ett nytt hus eller startar ett renoveringsprojekt är efterforskning förmodligen en av de första saker du kommer göra. Ett nytt barn är också en bra anledning att välja ett analytiskt synsätt, och där kommer god finansiell planering in för nya familjer. Världen är full av appar som kan hjälpa er att budgetera för ert nytillskott. Men postit-lappar och Excel-ark kan göra samma jobb om det passar dig bättre.

Undvik märkesvaror för att spara pengar

Det låter roligt att klä barnet i de sötaste och finaste märkeskläderna, men i praktiken kommer ett nyfött barn mest att använda kläderna hemma, och det troligt att det blir fläckar på kläderna. Om du verkligen vill ha vissa saker är det klokt att använda fina kläder och tillbehör vid speciella tillfällen eller fotograferingar.

Fundera på din familjs framtida behov

Kostnaderna för små barn kan bli höga, men familjer kan spara mycket pengar genom planering och strategiska inköp. På längre sikt är det också viktigt att komma ihåg framtiden för familjen som helhet. Det är klokt för familjer att spara pengar för framtida behov. Du kan till exempel skapa ett sparkonto där du kan sätta in pengar över tid. Överväg att sätta undan samma belopp varje månad så att du kan se kontot växa snabbt.

Arkivera